Radiologie dentara

Ne-am propus sa punem la dispozitia pacientilor toate dotarile necesare parcurgerii unui proces care va dezvalui cu acuratete datele necesare parcurgerii unui plan de tratament personalizat. Departamentul de radiologie poate oferi examinari tip ortopantomograma(OPG) sau computer tomograf (CT) prin utilizarea unei aparaturi care implica un grad ridicat de protectie pentru pacient si cea mai mica expunere la mediul radiant.

Realizarea acestui tip de investigatie include o metoda avansata de reglare a scanarii laterale pentru expunerea doar a portiunii ce se doreste vizualizata, reducandu-se doza de radiatie si timpul de expunere la doar 5 secunde. Se foloseste o metoda de generare automata a conturului facial (AFC) pentru evidentierea tesutului moale in imaginile laterale, prin reglarea automata a valorilor de expunere, conferind astfel o reducere a dozei de radiatie de la 48% la 62%.

Noua familie de de echipamente Orthopantomograph® 200 duce mai departe reputatia de fiabilitate si excelenta clinica pe care uniturile panoramice Instrumentarium au castigat-o de la prima lor introducere pe piata, acum mai mult de 40 de ani. Instrumentarium este compania finlandeza lider in tehnologia achizitiei si procesarii imaginilor radiologice intra si extraorale si cu experienta cea mai indelungata in proiectarea si producerea echipamentelor de radiologie panoramica dentara. Echipamentele OP sunt recunoscute pentru posibilitatile multiple de upgradare la cefalometrie, digital, tomografie volumetrica.


Caracteristici si beneficii

- Generator cu tehnologie HF de ultima ora, pentru imbunatatirea calitatii radiografiei
- Spot focal de 0.5 mm pentru asigurarea unei imagini de mare rezolutie
- Control automat al expunerii (AEC)
- Compensare automata a expunerii in regiunea spinei (ASC)
- Raza in forma de "V" se adapteaza densitatii osoase si structurii anatomiei umane
- Program unicat de asigurare a calitatii
- 10 programe standard de imagistica incluzand program special pentru radiografie panoramica pediatrica cu expunere redusa la radiatii
- Telecomanda pentru comenzile aparatului
- Pozitionare corecta si stabila a pacientului prin intermediul a 3 ghidaje laser
- Folosirea unui sistem unic de identificare a casetei panoramice pentru evitarea plasarii incorecte in suportul acesteia
- Upgradare la cefalometrie pentru urmatoarele proceduri: vizualizare laterala, vizualizari postero-anterioara si antero-posterioara, proiectii oblice.